Referat af generalforsamlingen
i Klarbryg
den 31. oktober 2007
i Folkets Hus i Søstræde

Generalforsamlingen begyndte i al gemytlighed med et herligt foredrag af øl-globetrotteren og –skribenten Carsten Berthelsen.
De tilstedeværende damer og herrer fik et medrivende og humorfyldt foredrag om mikrobryggeriernes indtog i Danmark.

  1. Advokat Ole Bang blev herefter enstemmigt valgt til generalforsamlingens dirigent og kunne konstatere, at generalforsamlingen var indvarslet i rette tide forinden dennes afholdelse.
  2. Formandens beretning blev i sagens natur leveret af vor borgmester, der kunne glæde sig over, at Helsingør nu atter har et aktivt bryggeri, om end kapaciteten endnu ikke er helt som i Parkovs dage. Efter flere vellykkede prøvesmagninger af vor brygger Leifs gode øl og ikke mindst et usædvanlig velbesøgt første-mai-arrangement med borgernes fortæring af 1.500 pølser og dertil hørende Wiibroe-øl; et arrangement hvor borgmesteren endelig fik lejlighed til at holde tale - hvortil just afgangne mataldistriktssekretær Steen Johansen fra salen tørt kunne meddele, at det ville borgmesteren i hvert fald aldrig få lejlighed til oppe på LO-skolen - kunne formanden konstatere, at Bryglauget har fået en upåklagelig start. Det maksimale medlemstal på 250 er for længst opnået.
  3. Kassereren fremlagde (ved formanden) regnskabet, der, da det følger kalenderåret, ikke var til godkendelse på denne generalforsamling. Han kunne dog meddele forsamlingen, at der var indkommet den nette sum af 57.000 kr i kontingenter, mens der indtil nu var spenderet kr. 4.500 til arrangementer.
  4. Et forslag fra farvehandler emeritus Peter Bertram om betaling ved arrangementer for at undgå at deltagerne blot bliver væk, faldt ikke i god jord. Vedtægternes § 8 ønskedes ændret, hvad angik bestemmelsen om, at man skulle have været medlem i 3 måneder for at være stemmeberettiget. Generalforsamlingen bifaldt at denne regel falder væk. Det vedtoges, at ændre det punkt i § 7, der bestemmer at generalforsamlingen afholdes inden udgangen af marts. Det bliver fremtidig inden udgangen af november.
  5. Valget af bestyrelsesmedlemmer drejede sig om det manglende medlem. Valget faldt på Preben Frederiksen fra Rasch’s købmandshandel. Desuden valgtes 2 bestyrelsessuppleanter, nemlig Mogens Peulicke og Steen Jakobsen (Kristinehøjvej 19, 3000 Helsingør. Tlf: 4922 2305). Der valgtes to revisorer, nemlig Peter Bertram og Steen Johansen, samt en revisorsuppleant, nemlig John Tatt.
  6. Punktet eventuelt blev fyldt ud fra salen. Kurt Poulsen ønskede, at man som amatør-håndværksbrygger kunne få gode råd ved et besøg i vort bryggeri. Peter Berthelsen kritiserede vort øls lidt for specielle karakter og efterlyste et mere almindeligt bryg som pilsner. Jarl synes at vi synger for lidt i foreningen og brød straks ud i sangen ”Vi skåler for vore venner” for dog at komme med et eksempel på denne manglende del af foreningskulturen. Vor web-master Thorkil Olsen orienterede om www.klarbryg.dk, hvor medlemmerne kunne få orientering om nye produkter og om, hvad der ellers sker eller er på vej til at ske i foreningen og på C. Wiibroes Haandværksbryggeri.

 

Efter generalforsamlingen serverede bryglavet gule ærter med fedekalv, pølser og godtøl til medlemmernes meget store begejstring og tilfredshed. De medlemmer, der ønskede en særlig souvenir med hjem, kunne købe foreningens Wiibroe-krystalglas med ens eget (eller kærestens) navn indgraveret, idet gravøren var til stede med sit avancerede apparatur.

Referent: Lars Bjørn Madsen 1. november 2007.